PapinstvoMeđu katoličkim vjerskim istinama one koje se odnose na papinstvo pod posebno su snažnim napadima nekatolika. Odlomci koji slijede donose biblijske temelje katoličkoga nauka o Petrovu pr­venstvu, činjenicu da je službu papinstva ustano­vio Krist te aluzije na dogmu o nepogrešivosti.

Više...

 

mons._UzinicDragi djeco, mladi, poštovani roditelji, učitelji i odgojitelji, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, redovnice i redovnici, svećenici, braćo i sestre!

Počinje nova školska i vjeronaučna godina. Svaki trenutak života treba shvatiti kao Božji dar. Nova školska i vjeronaučna godina prigoda je da svi zajedno napredujemo u spoznajama i vještinama, koje bi trebale poslužiti na dobrobit društva, čovječanstva. Međutim, sve više se pokazuje da nije dovoljno skupljati samo znanja i vještine.

Više...

 

pocetak_skole

Ljeto se bliži kraju, a uskoro započinje i nova školska i vjeronaučna godina. U nedjelju 11. rujna na svetoj misi u 11.30 sati biti će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Više...

 

Od petka, 2. rujna nastavljamo s pobožnošću

Presvetom Oltarskom Sakramentu

s početkom u 18 sati.


BOGU OCU, BOGU SINU HVALA S PJESMOM RADOSNOM,

SLAVIMO IM VELIČINU, ČASTIMO IH DUŠOM SVOM,

K DUHU SVETOM NEK’ SE VINU

GLASI S DIKOM JEDNAKOM. AMEN.

 

KomaracBez obzira gdje se čovjek rodio, njemu je njegov rodni kraj naj­ljepši. Oni koji su rođeni u pla­nini, obožavaju čisti zrak, zele­nilo, šumu, uspinjanje po vrhuncima. Oni koji su rođeni na kame­nu, srcu im je prirastao krš; njegova bjeli­na, čvrstoća ih opija, privlači, izaziva. Oni koji su rođeni uz more, obožavaju plavet­nilo, širinu, bezgraničnost koju more nudi. Onima koji su rođeni u ravnici u dušu se urežu plodna polja, šumarci, salaši, konji i ostale domaće životinje. Svaki kraj nosi svoju ljepotu. A vjerujem da svatko u svom kraju nađe nešto što bi volio promijeniti ili što mu se baš ne sviđa previše. Neki bi rekli da je Bog namjerno svakom kraju i svakoj osobi dao „trn u tijelu" da ga malo „bocka".

 

Više...

 

Ja_sam_trs_vi_lozaKristova metafora o "trsu i lozama" iz odlomka koji slijedi savršeno odgovara Pavlovoj slici "tijela" kako bi opisao stvarnost Crkve.

Više...