uzvienjeSlavimo blagdan križa, po kojemu su otjerane tmine a bi vraćeno svjetlo. Blagdan križa slavimo, i s Raspetim bivamo uzdignuti u uzvišeno, da bismo — ostavivši dolje zemlju s grijehom — stekli ono višnje.

Više...

 

Obiteljska_molitvaSvaki vjeronaučni satu školi započinjemo za­jedničkom molitvom. Primijetio sam da je to mnogim učenicima pomalo smiješno - smijulje se, krevelje se, okreću, nekako im je neugodno, kao da nisu naučeni na takvu zajedničku molit­vu. To me ponukalo da se malo raspitam kako je u njihovim domovima, mole li zajednički, kao prava obitelj.

 

Više...

 

PapinstvoMeđu katoličkim vjerskim istinama one koje se odnose na papinstvo pod posebno su snažnim napadima nekatolika. Odlomci koji slijede donose biblijske temelje katoličkoga nauka o Petrovu pr­venstvu, činjenicu da je službu papinstva ustano­vio Krist te aluzije na dogmu o nepogrešivosti.

Više...

 

mons._UzinicDragi djeco, mladi, poštovani roditelji, učitelji i odgojitelji, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, redovnice i redovnici, svećenici, braćo i sestre!

Počinje nova školska i vjeronaučna godina. Svaki trenutak života treba shvatiti kao Božji dar. Nova školska i vjeronaučna godina prigoda je da svi zajedno napredujemo u spoznajama i vještinama, koje bi trebale poslužiti na dobrobit društva, čovječanstva. Međutim, sve više se pokazuje da nije dovoljno skupljati samo znanja i vještine.

Više...

 

pocetak_skole

Ljeto se bliži kraju, a uskoro započinje i nova školska i vjeronaučna godina. U nedjelju 11. rujna na svetoj misi u 11.30 sati biti će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Više...

 

Od petka, 2. rujna nastavljamo s pobožnošću

Presvetom Oltarskom Sakramentu

s početkom u 18 sati.


BOGU OCU, BOGU SINU HVALA S PJESMOM RADOSNOM,

SLAVIMO IM VELIČINU, ČASTIMO IH DUŠOM SVOM,

K DUHU SVETOM NEK’ SE VINU

GLASI S DIKOM JEDNAKOM. AMEN.