Obiteljska_molitvaSvaki vjeronaučni satu školi započinjemo za­jedničkom molitvom. Primijetio sam da je to mnogim učenicima pomalo smiješno - smijulje se, krevelje se, okreću, nekako im je neugodno, kao da nisu naučeni na takvu zajedničku molit­vu. To me ponukalo da se malo raspitam kako je u njihovim domovima, mole li zajednički, kao prava obitelj.

 

Više...

 

PapinstvoMeđu katoličkim vjerskim istinama one koje se odnose na papinstvo pod posebno su snažnim napadima nekatolika. Odlomci koji slijede donose biblijske temelje katoličkoga nauka o Petrovu pr­venstvu, činjenicu da je službu papinstva ustano­vio Krist te aluzije na dogmu o nepogrešivosti.

Više...

 

mons._UzinicDragi djeco, mladi, poštovani roditelji, učitelji i odgojitelji, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, redovnice i redovnici, svećenici, braćo i sestre!

Počinje nova školska i vjeronaučna godina. Svaki trenutak života treba shvatiti kao Božji dar. Nova školska i vjeronaučna godina prigoda je da svi zajedno napredujemo u spoznajama i vještinama, koje bi trebale poslužiti na dobrobit društva, čovječanstva. Međutim, sve više se pokazuje da nije dovoljno skupljati samo znanja i vještine.

Više...

 

pocetak_skole

Ljeto se bliži kraju, a uskoro započinje i nova školska i vjeronaučna godina. U nedjelju 11. rujna na svetoj misi u 11.30 sati biti će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Više...

 

Od petka, 2. rujna nastavljamo s pobožnošću

Presvetom Oltarskom Sakramentu

s početkom u 18 sati.


BOGU OCU, BOGU SINU HVALA S PJESMOM RADOSNOM,

SLAVIMO IM VELIČINU, ČASTIMO IH DUŠOM SVOM,

K DUHU SVETOM NEK’ SE VINU

GLASI S DIKOM JEDNAKOM. AMEN.

 

KomaracBez obzira gdje se čovjek rodio, njemu je njegov rodni kraj naj­ljepši. Oni koji su rođeni u pla­nini, obožavaju čisti zrak, zele­nilo, šumu, uspinjanje po vrhuncima. Oni koji su rođeni na kame­nu, srcu im je prirastao krš; njegova bjeli­na, čvrstoća ih opija, privlači, izaziva. Oni koji su rođeni uz more, obožavaju plavet­nilo, širinu, bezgraničnost koju more nudi. Onima koji su rođeni u ravnici u dušu se urežu plodna polja, šumarci, salaši, konji i ostale domaće životinje. Svaki kraj nosi svoju ljepotu. A vjerujem da svatko u svom kraju nađe nešto što bi volio promijeniti ili što mu se baš ne sviđa previše. Neki bi rekli da je Bog namjerno svakom kraju i svakoj osobi dao „trn u tijelu" da ga malo „bocka".

 

Više...