img4cfa79b6256c4Uskoro ćete saznati da li znate o svojoj vjeri onoliko koliko mislite. Vjerujte mi vaš će ego trpjeti. Nemojte očajavati. Većina katolika (uključujući čak i neke svećenike) na većinu će pitanja netočno odgovoriti. 

Više...

 

048U subotu, 21. svibnja 2011. oko 8 sati ispred župne crkve sv. Križa u Gružu, skupina od 40-ak vjernika, pretežno članova Molitvene zajednice „Dva Srca“, predvođena župnikom fr. Mihaelom, krenula je autobusom u Orebić. Učinjena je manja pauza od dvadesetak minuta u mjestu Janjina i uglavnom uz molitvu i pjesmu stigli smo u selo Jurjevići nadomak Orebića u 10:30 sati odakle je započelo naše hodočašćenje.

Više...

 

Papa_razgovara_s_astronautimaPrvi puta u povijesti čovječanstva dogodilo se danas, 21. svibnja da je jedan Papa stupio u izravnu video vezu s članovima posade Međunarodne svemirske postaje.

Više...

 

beato_rafaelFrancisco, sin Petra i Magdalene, rođen je 18. svibnja 1812. godine, u gradiću Gombrenu, u španjolskoj pokrajini Kataloniji. S četiri godine ostao je bez oca, a majka se sama brinula o desetoro djece. Davao je pouke da bi mogao plaćati svoj studij, a među učenicima imao je i sv. Antuna Mariju Clareta (1807-1870), biskupa. Školovanje je započeo u dijecezanskom sjemeništu u Vicu. Dominikanski habit oblači 15. listopada 1830. i započinje novicijat u Geroni (Španjolska).

Više...

 

Uzmi_svoj_kriz

Križ kao simbol ili kao znak, od trenutka svog postojanja ili pojavljivanja u ljudskom življenju, bio je "znak osporavan". Svatko prema njemu zauzima određene stavove, koji su često potpuno međusobno suprotni. Sveto Pismo nam također o tome svjedoči kada veli da je križ Židovima sablazan, poganima ludost, pozvanima pak - i Židovima i Grcima - Božja snaga i Božja mudrost. (1 Kor 2,22)

Više...

 

Sveti_Justin_muenik,,U euharistiji nitko nema pravo udjela osim onoga koji vjeruje da je istinito što učimo i koji se okupao kupelju otpuštenja grijeha i preporođenja i koji onako živi kako nam je Krist predao. Ne uzimamo to kao običan kruh ili obično piće, već kao što je po Riječi Božjoj utjelovljeni Isus Krist, naš Spasitelj, imao i tijelo i krv za naše spasenje, isto tako poučeni smo da po molitvi i zahvali koja potječe od njega ta euharistijska hrana koja pretvorbom hrani našu krv i tijela, jest i tijelo i krv tog utjelovljenog Isusa.

 

Više...