Beato_Giovanni_DominiciPo vlastitom kalendaru Reda Propovjednika i dubrovačke Crkve slavi se 10.lipnja blaženi Ivan Dominici. On je u svoje doba bio snažna ličnost, obnovitelj redovničkoga života, propovjednik, diplomat, odgojitelj te plodan teološki i duhovni pisac. Jednom riječju: bio je svestran čovjek. I on je jedan od onih brojnih velikana što ih je Crkvi i svijetu darovala Firenza.

 

Više...

 

Dim lights

 

Papa_u_Hrvatskoj-543x253

DOBRO NAM DOŠAO

PETROV NASLJEDNIČE!!!

 

09_01U povijesti Crkve uvijek je bilo razdoblja u kojima su kršćani intenzivno tražili smisao življenja svog kršćanskog opredjeljenja. Oni koji su otkrili smisao a to je osobni susret sa živim Kristom bili su spremni to svoje opredjeljenje potvrditi polaganjem vlastitog života. Krist nas poziva da budemo mudri i ne traži od nas da svoje opredjeljenja za Njega uvijek potvrđujemo krvlju. Traži od nas da budemo kvasac, sol i svjetlo u ovome svijetu. A kako to ostvariti na vrlo lijep i jasan način opisuje Poslanica Diognetu: 

Više...

 

Dim lights

 

Pohod_Blazene_Djevice_Marije_sv._ElizabetiDanas slavimo blagdan koji se temelji na Evanđelju sv. Luke (Lk 1,39-56). U blagoslovljenome stanju Djevica Marija ide u pohod svojoj rođakinji Elizabeti da joj pomogne u porodu. Dirljiv je to susret dviju dubokih vjernica koje slave Boga što im je iskazao obilje milosti. I čeda pod majčinim srcima su se obradovala ovom susretu. Iz ovog susreta evanđelist je sačuvao Elizabetin „Blagoslovljen“ i Marijin „Veliča“, hvalospjeve koja Crkva moli svaki dan kako u osobnoj tako u liturgijskoj zajedničkoj molitvi.

 

Više...