IMG_1734_1280x768U subotu 28. svibnja odigrana je Završnica KMNL Dubrovačke biskupije. Nakon što su odigrane sve utakmice KMNL po dekanatima na red je došla i Završnica KMNL DB.

Više...

 

Dominik_okJe li uopće moguće neki od suvremenih glazbenih izričaja spojiti s temeljnim kršćanskim naukom?
Povezivanje profanog i prolaznog rock'n'rolla s neprolaznim Evanđeljem nesumnjivo je veoma bizarno, ali se događa.

Postojanje tzv. White metala na Zapadu potaknulo je i braću Bobaš da na hrvatskim prostorima pokrenu projekt Kršćanskog rocka (Christian rock) pod imenom “Glasnici nade”.

Obogaćeni originalnošću ideje sv. Dominika, utemeljitelja Reda propovjednika, koji je u XIII. st. Radosnu vijest Evanđelja propovijedao na njemu osobit način - Glasnici nade nastavljaju tu istu Radosnu vijest propovijedati današnjem vremenu, spajajući slike iz svakodnevnog života s rock-glazbom.

Više...

 

Kriz_u_skolskom_razredu„Povijesna pobjeda Italije u Strassbourgu“, riječi su kojima „il Giornale.it“ započinje izvještaj o presudi koju je u predmetu Lautsi i dr. protiv Italije dana 18. ožujka 2011. godine donio Europske sud za ljudska prava.

 

Više...

 

Sveti_DominikDominik je želio biti pokopan u Bologni, u crkvi Sv. Nikole delle Vigne (de Vineis), “pod nogama braće”. Mnogi koji su bolovali od raznih bolesti tvrdili su da im se na njegovu grobu povratilo zdravlje. Braća su pak odbijala priznati čudesna ozdravljenja te su lomila zavjetne darove. 

Više...

 

img4cfa79b6256c4Uskoro ćete saznati da li znate o svojoj vjeri onoliko koliko mislite. Vjerujte mi vaš će ego trpjeti. Nemojte očajavati. Većina katolika (uključujući čak i neke svećenike) na većinu će pitanja netočno odgovoriti. 

Više...

 

048U subotu, 21. svibnja 2011. oko 8 sati ispred župne crkve sv. Križa u Gružu, skupina od 40-ak vjernika, pretežno članova Molitvene zajednice „Dva Srca“, predvođena župnikom fr. Mihaelom, krenula je autobusom u Orebić. Učinjena je manja pauza od dvadesetak minuta u mjestu Janjina i uglavnom uz molitvu i pjesmu stigli smo u selo Jurjevići nadomak Orebića u 10:30 sati odakle je započelo naše hodočašćenje.

Više...