Papa_razgovara_s_astronautimaPrvi puta u povijesti čovječanstva dogodilo se danas, 21. svibnja da je jedan Papa stupio u izravnu video vezu s članovima posade Međunarodne svemirske postaje.

Više...

 

beato_rafaelFrancisco, sin Petra i Magdalene, rođen je 18. svibnja 1812. godine, u gradiću Gombrenu, u španjolskoj pokrajini Kataloniji. S četiri godine ostao je bez oca, a majka se sama brinula o desetoro djece. Davao je pouke da bi mogao plaćati svoj studij, a među učenicima imao je i sv. Antuna Mariju Clareta (1807-1870), biskupa. Školovanje je započeo u dijecezanskom sjemeništu u Vicu. Dominikanski habit oblači 15. listopada 1830. i započinje novicijat u Geroni (Španjolska).

Više...

 

Uzmi_svoj_kriz

Križ kao simbol ili kao znak, od trenutka svog postojanja ili pojavljivanja u ljudskom življenju, bio je "znak osporavan". Svatko prema njemu zauzima određene stavove, koji su često potpuno međusobno suprotni. Sveto Pismo nam također o tome svjedoči kada veli da je križ Židovima sablazan, poganima ludost, pozvanima pak - i Židovima i Grcima - Božja snaga i Božja mudrost. (1 Kor 2,22)

Više...

 

Sveti_Justin_muenik,,U euharistiji nitko nema pravo udjela osim onoga koji vjeruje da je istinito što učimo i koji se okupao kupelju otpuštenja grijeha i preporođenja i koji onako živi kako nam je Krist predao. Ne uzimamo to kao običan kruh ili obično piće, već kao što je po Riječi Božjoj utjelovljeni Isus Krist, naš Spasitelj, imao i tijelo i krv za naše spasenje, isto tako poučeni smo da po molitvi i zahvali koja potječe od njega ta euharistijska hrana koja pretvorbom hrani našu krv i tijela, jest i tijelo i krv tog utjelovljenog Isusa.

 

Više...

 

Fotorobot_-_sv._PavaoOvaj fotorobot izradili su stručnjaci kriminalističke policije pokrajine Nordrhein-Westfalen u Njemačkoj. Jedan od mnogih fotorobota koje rade svakodnevno. Međutim, postoji ipak jedna razlika: za čovjekom sa ove slike neće biti raspisana tjeralica. To je fotorobot sv. Pavla, apostola iz Tarza. Tako bi on trebao izgledati prema povijesnim izvorima. 

Više...

 

Papa_Ivan_Pavao_Drugi_-_slika_1280x768Na početku mise u 10 sati o. Mihael Mario Tolj, župnik blagoslovio je sliku novog blaženika Ivana Pavla II. i tim činom je izložio na čašćenje. Sliku je naslikao gospodin Eduard Petrić, naš župljanin koji je ujedno i član župnog zbora. 

Više...