Papa_Ivan_Pavao_Drugi_-_slika_1280x768Na početku mise u 10 sati o. Mihael Mario Tolj, župnik blagoslovio je sliku novog blaženika Ivana Pavla II. i tim činom je izložio na čašćenje. Sliku je naslikao gospodin Eduard Petrić, naš župljanin koji je ujedno i član župnog zbora. 

Više...

 

Bl._Ivan_Pavao_DrugiU emisiji 'Obitelj danas' Hrvatskoga katoličkog radija gostovao je don Damir Stojić, salezijanac i studentski kapelan u Zagrebu. U emisiji je govorio o Teologiji tijela bl. Ivana Pavla II. Poslušajte što je rekao:

Više...

 

covjek_tihog_prijateljstvaZvali su ga apostolom ispovijedaonice, jer je veliki dio svoga života proveo slušajući, odrješujući, savjetujući sve koji bi mu dolazili, privučeni njegovom dobrotom i poniz­nom mudrošću vjerodostojna svjedoka ljubavi Božje. Bo­ravio je u Padovi, u kapucinskom samostanu, nedaleko bazilike svetoga Antuna, živeći jednostavno i skrovito. Oko njega, koji je bio niske građe, prognanik, te krhkog zdrav­lja, nikada se nije podizala nikakva buka.

Više...

 

merzBlaženi Ivan Merz rodio se u Banjoj Luci, 16. XII. 1896. godine. Odgajan je u liberalnoj sredini. Gimnaziju s maturom završava 1914. godine u Banjoj Luci. Po želji roditelja kroz tri mjeseca pohađa Vojnu akademiju, a potom počinje studij u Beču. Prvi svjetski rat prekida mu studij.

Više...

 

Pjesma 'Molitva (zvijezde plamte)' (L.v. Beethoven, M. Cetinić) u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Župe Svetog Križa. Sve o pjevačkom zboru naše župe pročitajte OVDJE. Također možete poslušati i druge skladbe u njihovoj izvedbi.

 

Dim lights