covjek_tihog_prijateljstvaZvali su ga apostolom ispovijedaonice, jer je veliki dio svoga života proveo slušajući, odrješujući, savjetujući sve koji bi mu dolazili, privučeni njegovom dobrotom i poniz­nom mudrošću vjerodostojna svjedoka ljubavi Božje. Bo­ravio je u Padovi, u kapucinskom samostanu, nedaleko bazilike svetoga Antuna, živeći jednostavno i skrovito. Oko njega, koji je bio niske građe, prognanik, te krhkog zdrav­lja, nikada se nije podizala nikakva buka.

Više...

 

merzBlaženi Ivan Merz rodio se u Banjoj Luci, 16. XII. 1896. godine. Odgajan je u liberalnoj sredini. Gimnaziju s maturom završava 1914. godine u Banjoj Luci. Po želji roditelja kroz tri mjeseca pohađa Vojnu akademiju, a potom počinje studij u Beču. Prvi svjetski rat prekida mu studij.

Više...

 

Pjesma 'Molitva (zvijezde plamte)' (L.v. Beethoven, M. Cetinić) u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Župe Svetog Križa. Sve o pjevačkom zboru naše župe pročitajte OVDJE. Također možete poslušati i druge skladbe u njihovoj izvedbi.

 

Dim lights

 

Susret_mladihU subotu, 7. svibnja održan je susret mladih Dubrovačke biskupije. Na susretu je sudjelovalo oko 300 mladih, uz svećenike i članove Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Više...

 

EmausVeć smo prošle nedjelje istaknuli, potaknuti Božjom riječju, kako je važno biti članom kršćanske zajednice gdje susret s Isusom u euharistiji postaje stvarnost. Bivamo slični okupljenim apostolima u čiju sredinu dolazi Uskrsli. U tim susretima s njim vjera se hrani i jača. Bez tih susreta s njim, vjera postaje nešto privatizirano, prepušteno meni i mojim prohtjevima i potrebama.

Više...