187782_219387844754677_3528991_nVijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizira biskupijski susret mladih na relaciji Pridvorje-Gruda u subotu, 7. svibnja, pod geslom 'Moja kap za Božji slap'! Očekuje se dolazak 300 - 500 mladih, a sudjelovat će četrdesetak voditelja iz biskupijskog Vijaća za mlade i Katehetskog ureda.

Više...

 

Spot službene pjesme susreta mladih s Papom u izvedbi Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije

Dim lights

 

Sv._Filip_i_Jakov_apostoliKad slavimo blagdan kojeg apostola zahvati nas želja da o njegovu životu što više saznamo. No toj se želji uvijek ne može udovoljiti jer su nam podaci o većini apostola vrlo škrti. Obojicu apostola i Filipa i Jakova nalazimo na svim popisima apostola u evanđeljima.

Više...

 

2a22. 4. 2011. – Danas u 19 sati naša župna zajednica je kroz obrede Velikog petka pratila Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post, žalost i ozbiljnost daju pečat tome danu. Danas nismo slavili euharistiju, već smo razmišljali o Kristovoj smrti puni žalosti i skrušenosti.

Više...

 

521. 04. 2011. – U Dominikanskom samostanu i Župi sv. Križa u Gružu svečano je započelo Sveto vazmeno trodnevlje Misom Večere Gospodnje u 19 sati. U ulaznoj procesiji bilo je 13 ministranata, 3 koncelebranta: don Jerko Pejić, svećenik u miru, fr. Ilija Zrno i fr. Nikola Mioč, župni vikari, i predslavitelj fr. Mihael Mario Tolj, župnik i superior samostana uz asistenciju fr. Matijas Farkaša, đakona.

Više...

 

the-christian-martyrs-last-prayer»Ubijte mene, a ne ovu obitelj s djecom«

Ovih dana slavimo 'velike dane'. Slavimo Kristovu muku, smrt i njegovo slavno uskrsnuće. Od kada je Krist za nas podnio tu žrtvu bilo je i bit će onih koji idu Njegovim stopama svjedočeći svoju pripadnost čak i proljevanjem vlastite krvi u mučeništvu.

Više...