EmausVeć smo prošle nedjelje istaknuli, potaknuti Božjom riječju, kako je važno biti članom kršćanske zajednice gdje susret s Isusom u euharistiji postaje stvarnost. Bivamo slični okupljenim apostolima u čiju sredinu dolazi Uskrsli. U tim susretima s njim vjera se hrani i jača. Bez tih susreta s njim, vjera postaje nešto privatizirano, prepušteno meni i mojim prohtjevima i potrebama.

Više...

 

Prva_kranska_zajednicaBiti kršćanin znači ponajprije vjerovati da je Bog Isusa, koga su ljudi raspeli, uskrisio i učinio Gospodarem svega stvoreno­ga. »Danas Bog po svome Jedincu pobijedi smrt i nama otvori pristup u vječni život« (usp. molitvu na Uskrs). To je jezgra svega apostolskog propovijedanja. To je svjedo­čanstvo što ga oni dadoše za svog Učitelja. O tome nam go­vore Djela apostolska.

Više...

 

187782_219387844754677_3528991_nVijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizira biskupijski susret mladih na relaciji Pridvorje-Gruda u subotu, 7. svibnja, pod geslom 'Moja kap za Božji slap'! Očekuje se dolazak 300 - 500 mladih, a sudjelovat će četrdesetak voditelja iz biskupijskog Vijaća za mlade i Katehetskog ureda.

Više...

 

Spot službene pjesme susreta mladih s Papom u izvedbi Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije

Dim lights

 

Sv._Filip_i_Jakov_apostoliKad slavimo blagdan kojeg apostola zahvati nas želja da o njegovu životu što više saznamo. No toj se želji uvijek ne može udovoljiti jer su nam podaci o većini apostola vrlo škrti. Obojicu apostola i Filipa i Jakova nalazimo na svim popisima apostola u evanđeljima.

Više...

 

2a22. 4. 2011. – Danas u 19 sati naša župna zajednica je kroz obrede Velikog petka pratila Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post, žalost i ozbiljnost daju pečat tome danu. Danas nismo slavili euharistiju, već smo razmišljali o Kristovoj smrti puni žalosti i skrušenosti.

Više...