U subotu, 16. ožujka 2013. odigrano je 1. Kolo KMNL Dubrovačkog dekanata. naslov_kmnl2013

U natjecanju sudjeluje osam momčadi župa: Sv. Mihajlo I-Lapad, Sv. Mihajlo II-Lapad, Sv. Petar-Boninovo, Sv. Andrija-Pile, Sv. Križ-Gruž, Sv. Marija Magdalena-Mandaljena, Sv. Obitelj- Nova Mokošica i Sv. Spas-Stara Mokošica.

U prvoj utakmici bili smo bolji od momčadi župe Mandaljena 3:1. Zgoditke za našu ekipu postigli su: Ante Ivanišević, Maro Čagalj i Tomislav Šoletić.

 Voditelj naše ekipe je Đani Daničić, a igrači su: Frano Palfi i Lovro Skaramuca (vratari), Ante Ivanišević (kapetan), Đani Daničić, Ante Daničić, Vlatko Bobanović, Maro Čagalj, Josip Tomičić, Krešimir Ćorak, Mateo Kljunak, Tomislav Duždević, Tomislav Šoletić, Maroje Celić, Niko Vlahušić, Ivo Vlahušić i Mateo Saulan.

Rezultate i više fotografija pogledajte u nastavku.

Više...

 

naslov_12032013

S obzirom da je apostolska stolica u Rimu ostala prazna nakon odreknuća pape Benedikta XVI. od službe rimskog biskupa, odlučili smo dati duhovnu potporu kardinalima u izboru novog petrovog nasljednika. Odmah smo se uključili u Biskupijsku molitvenu mrežu potpore kardinalima izbornicima koja se molila neprestano od početka konklava do izbora novog pape. Svatko je preuzimao na sebe obvezu molitve tijekom pola sata u određeno vrijeme tako da se pokrije cijeli dan. Članovi naše Molitvene zajednice „Dva Srca“ koji imaju na taj način organiziranu svakodnevnu molitvenu uru pruzeli su obvezu moliti na tu nakanu. Na taj su način organizatori biskupijske molitvene mreže  imali u startu pokrivenu svaku molitvenu uru.

Više...

 


Dominikanski samostan i župa sv. Križa u Gružu želi se na poseban način uključiti u duhovnu potporu kardinalima pri izboru rimskog prvosvećenika  24-satnim euharistijskim klanjanjem od 18 sati uoči prvog dana konklava 11. ožujka  do IuPOS18 sati 12. ožujka prvog dana konklava. Pozivamo sve vjernike koji su voljni priključiti se ovoj molitvenoj akciji da nam se i dalje prijavljuju i preuzmu određenu uru molitve pred izloženim Svetootajstvom.

Prijaviti se možete na samostanski telefon 418-118, elektronskom poštom:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili u sakristiji nakon misa.
Potrebno je da za svaku uru klanjanja budu prijavljene barem dvije osobe.

Više...

 

kateheze_plakat2

 

Ministranti_Pridvorje_1

Dvadesetak ministranata iz župe sv. Srđa i Baha iz Pridvorja u pratnji nekolicine roditelja i njihovog voditelja gospodina Pera Kukuljicu, posjetili su u subotu 16. veljače 2013. dominikanski samostan i župu sv. Križa. Glavni povod njihovog dolaska u Gruž bio je humanitarne naravi.

Naime, oni su došli darovati biskupijskom Caritasu (smještenom u zgradi kod autobusnog kolodvora) novčana sredstva za potrebite koja su prikupili prilikom blagoslova obitelji i kolendavanja.


Više...

 

vlaho2013

Blagdan prikazanja Gospodinova u Hramu ili Svijećnica proslavljena je u subotu 2. veljače 2013. u 18 sati. Obred je započeo u klaustru dominikanskog samostana sv. Križa gdje je fr. Mihael uz pratnju ministranata blagoslovio svijeće okupljenih vjernika. Zatim je uz izvedbu antifone „Svjetlost na prosvjetljenje naroda“ započeo ophod kroz klaustar u crkvu s upaljenim svijećama. Župnik je uputio prigodnu homiliju u kojoj je istaknuo značenje ovog blagdana za svakog vjernika. S obzirom da je na Svijećnicu u 15:30 otvorena festa sv. Vlaha, nakon mise je bio blagoslov grla po zagovoru sv. Vlaha.

Više...