Dim lights

 

Isus_u_Nazaretu

U današnjem evanđelju slušamo o Isusovom drugom nastupu u Nazaretu, koji se vjerojatno zbio oko godinu dana nakon početka mesijanske djelatnosti. Kod prvog nastupa Isus se predstavio kao Duhom pomazani i poslani prorok kojemu Bog naređuje da donosi radosnu vijest siromasima. Isus je tada najavio da počinje nešto novo, nakon krštenja na Jordanu. Počeo je propovijedati nastup Kraljevstva Božjega i zvati ondašnje sljedbenike monoteističke religije na vjeru u evanđelje što ga on naviješta.

Više...

 

Klarise-iz-LermeIako je ovo župna stranica i iako smo mi koji vodimo župu članovi dominikanskog reda mislim da ništa ne priječi objaviti ovo, uistinu čudo koje je ostvarila sestra Veronika, klarisa. Članak je preuzet s portala Bitno.net čiju poveznicu možete naći na lijevoj strani mrežne stranice naše župe. O ovom čudu pročitajte (i pogledajte video) u daljnjem tekstu.

Više...

 

GavricNakon što je izabran za provincijala 2008. godine braća dominikanci i ovaj put su iskazali povjerenje fr. Anti Gavriću te ga ponovno izabrali za provincijala Hrvatske dominikanske provincije za sljedeće četiri godine. Detaljnije pročitajte na mrežnim stranicama Hrvatske dominikanske provincije. 

 

zh_15Članice našeg dječjeg zbora župe Svetog Križa okupile su se u subotu, 16. lipnja u 11.15 sati ispred crkve u Gružu. Voditeljica zbora, Marija Brčić prvo je trideset i jednu djevojčicu odvela u crkvu na kratku molitvu, a zatim su se svi u pratnji župnika, fr. Mihaela Marija Tolja i petero roditelja ukrcali u autobus i krenuli.

Više...

 

klanjanje_Presvetom„U ozračju tragičnog događaja koji nas je proteklih dana zatekao i sve ostavio bez riječi... odlučio sam da se Dan molitve za posvećenje svećenika na poseban način obilježi u našoj biskupiji. Stoga u četvrtak uoči Srca Isusova proglašavam post i nemrs za dubrovačku biskupiju s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica i svih vjernika te za nova duhovna zvanja...

Upravitelje župa i župnike, rektore crkava i samostanske poglavare obvezujem da u petak 15. lipnja na svetkovinu Presvetog Srca Isusova organiziraju uru klanjanja ili drugu pobožnost Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika naše biskupije i za nova duhovna zvanja, te da na kraju tog molitvenog čina izmole za sebe i sve svećenike koji djeluju na području naše biskupije posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.“                                                                        

                                                          mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup

Više...