Dim lights

 

kr_53Dan Krizme za svaku župu je blagdan. Tako je i bilo prekjučer u 3. vazmenu nedjelju, na dan podjele sakramenta Potvrde u našoj župi. Nakon sedmomjesečne priprave svi ovogodišnji kandidati ispunili su uvjete za primanje 'sakramenta kršćanske zrelosti' pa je 57 djevojaka i mladića pristupilo dubrovačkom biskupu Mati te svjesno, slobodno i odgovorno potvrdivši svoju vjeru primilo sakrament Potvrde.

Više...

 

Krizma- Susret biskupa s ovogodišnjim krizmanicima iz naše župe te njihovim roditeljima i kumovima bit će u petak u 20 sati

- Sveta ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove bit će u subotu u 20 sati

- Iduću nedjelju 22. travnja sakrament sv. Krizme podijelit će naš biskup pod misom u 18 sati u samostanskom klaustru. Stoga iduće nedjelje neće biti mise u 19 sati.

 

Isus_i_Marija_Magdalena_Uskrs

'Braćo! Kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost

i ovo smrtno obuče u besmrtnost,

tada će se obistiniti riječ napisana: 

Pobjeda iskapi smrt. 

Gdje je, smrti, pobjeda tvoja?

Gdje je, smrti, žalac tvoj? 

Žalac je smrti grijeh,

snaga je grijeha Zakon. 

A hvala Bogu koji nam daje pobjedu

po Gospodinu našem Isusu Kristu!'

(1Kor 15, 54-57)


DRAGI NAŠI ŽUPLJANI  

OD SRCA VAM ŽELIMO SRETAN USKRS!

Sestre dominikanke

i braća dominikanci

 

Dim lights

"Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu! Za onim gore težite, ne za zemaljskim!” (Kol 3, 1-2).
 
Poštovane redovnice i redovnici, vjeroučiteljice i vjeroučitelji, bogoslovi i sjemeništarci, subraćo svećenici, drage sestre i braćo!

Uskrs je! Slavimo veliko otajstvo Isusove pobjede nad smrću, nad zlom, nad grijehom, nad beznađem. Slaveći Kristovo uskrsnuće, spominjemo se starozavjetne Pashe, kad je Bog svojom snagom izbavio izraelski narod iz egipatskog ropstva. Ta starozavjetna Pasha simbol je kršćanskog Vazma, simbol Kristove Pashe, ostvarena u pravom žrtvenom Jaganjcu, koji odnosi i oduzima grijehe svijeta. Uskrsnuli Isus uvijek je živ ovdje među nama i čini nas dionicima svoje pobjede nad grijehom, nad smrću, nad zlom i združuje nas u svoju pobjedu, daruje nam svoj božanski život: omogućuje nam da učinimo svoju osobnu Pashu, izlazak, prijelaz svakoga od nas iz grijeha u milost, iz zla u dobro, iz smrti u život. Zato je Uskrs blagdan života. Onog života koji počinje u majčinoj utrobi, a nastavlja se u vječnosti u zajedništvu s Kristom uskrslim.

Više...

 

Sluzba_tame_grobPrva asocijacija na riječ 'tama' je nešto zlo, nešto loše... Istina, zlo je ono što se dogodilo s Gospodinom Isusom na Veliki petak. Umro je najveći Čovjek u povijesti čovječanstva. On koji je ljudima činio samo dobro. On koji nikada nije zla učinio niti mu usta prijevaru ili laž izustiše. On koji je za nas umro na križu. Otkupio je našu smrt svojom smrću.

S tim mislima sastali smo se jutros u župnoj crkvi kako bismo se kao zajednica pomolili uz Kristov grob.

Više...