Dim lights

Uspomeno smrti spasa premilog,

živi kruše što si život puka svog:

daj da sveđ' od tebe i moj živi duh,

dokraj žića budi najslađi mu kruh.

Isuse, kog sad mi krije veo taj,

žarku želju, molim, ti mi uslišaj:

daj da otkrito ti lice ugledam

i u slavi tvojoj blažen uživam.

Više...

 

raspece

Žuć mu daju i on gine,

Nježan lik mu presveti

Bodu trnje, čavli, koplje,

Krv i voda s boka vri.

O gle vrela, koje pere

Zemlju i svijet čitavi!

Križu sveti, stablo svako

zavidi ti čarni sjaj

S takvim lišćem,

cvijetom, plodom

Nikoji ga nema gaj:

Slatko drvo,slatki čavli

Nose teret slatki taj.


Više...

 

Vecera_Gospodnja- Preduskrsne ispovijedi u našoj župi: VELIKI UTORAK u 19.30 sati - ispovijed za mladež (krizmanici, srednjoškolci, studenti, radnička mladež)

Više...

 

Cvjetnica_2012Danas se Crkva spominje ulaska Krista Gospodina u Jeruzalem da dovrši svoje vazmeno otajstvo, muke smrti i uskrsnuća. Od početka korizme pripravljali smo se na Vazam pokorom i djelima ljubavi. U našoj župi, na Cvjetnicu, bilo je, uistinu svečano i dostojanstveno.

Više...

 

pkm10Jučer u 18 sati održan je Put križa mladih u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Na Putu križa sudjelovali su mladi koji se pripremaju za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku, sudionici Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije i svi drugi mladi koji su željeli poći s nama te mladi iz naše župe. Pobožnost je predvodio biskup Mate.

Više...

 

n12Župa sv. Križa svetkovinu Navještenja Gospodnjeg tradicionalno svečano slavi u filijalnoj crkvi Navještenja Gospodnjeg na Nuncijati. Na svetoj Misi su uz mještane sudjelovali brojni hodočasnici iz cijeloga Grada koje nije spriječilo da se upute na ovo malo hodočašće činjenica da se crkva nalazi na brdu ponad Gruža. Smisao hodočašća i jest podnijeti barem malu žrtvu kao zahvalu za divna djela koja nam je Bog učinio po nazaretskoj Djevici.

Više...