Uzinic_put_krizaVeć se polako navikavamo na posjete našeg biskupa Mate našoj župi. Posljednji put je posjetio našu župu 21. prosinca kada je predvodio misu zornicu. Ovaj put je predvodio pobožnost križnog puta i svetu misu.

Više...

 

Fastenzeit3

‘Dječak Jahiel, unuk rabina Baruha, igrao se jednom s nekim dječakom skrivača. Dobro se sakrio i čekao da ga dječak pronađe. Poslije dugog čekanja,, iziđe iz skrovišta, a dječaku ni traga. Tada shvati da ga onaj nije ni tražio. Rasplače se i dotrči djedu te ispripovijeda o onom dječaku koji ga uopće nije tražio. Tada se orosiše oči rabina Baruha i reče:'Tako govori i Bog: Ja se sakrijem, ali me nitko ne traži.

Više...

 

Tjedan_2012-plakat- Danas završava 'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH'. Sva današnja milostinja ide na tu nakanu

- U petak, 16. ožujka križni put u 17.15 sati, kao i sv. Misu u 18 sati predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

- Iduće nedjelje župa sv. Mihajla organizira križni put na Gorici sv. Vlaha u 15 sati

- Svi mladi od 16 do 29 godina iz naše župe koji žele ići na SHKM u Sisak 5. i 6. svibnja u organizaciji naše župe neka se prijave župniku najkasnije do nedjelje 25. ožujka. Cijena putovanja je 250 kuna. 


 

SunceIz Nagovora Pape Pija XII. mladim bračnim parovima

Žena – sunce obitelji


Obitelj ima svoje sunce - to je žena. Čujte što o njoj govori i misli Sveto pismo: 'Mila je žena radost mužu svom. A milina je nad milinom žena stidljiva i sveta. Kao što sunce blista na planinama Gospodnjim, tako i ljepota vrsne žene u urednosti kuće njezine.'

 

Više...

 

viacrucis- U nedjelju, 11. ožujka je misa na Nuncijati u 11.30 sati.

- Svi mladi od 16 do 29 godina iz naše župe koji žele ići na SHKM u Sisak neka se osobno jave župniku do 25. ožujka 

- Pobožnost Puta križa je svakog petka i nedjelje u 17.15 sati. 

 

p2Večernjom misom u 18 sati naša župna zajednica proslavila je Pepelnicu, početak svetog korizmenog vremena.

Više...