Ribari_ljudiJučer na misi posvete ulja koju je u Katedrali predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, u svojoj homiliji, govoreći o važnosti Velikog četvrtka, danu kada je Isus ustanovio sakramente euharistije i svetog reda, gotovo vapijućim glasom rekao je: 'Danas evo posvećujemo i ulje za ređenje svećenika a ni ove godine neće biti ređenja u našoj biskupiji'. Taj vapaj me duboko potresao i potaknuo na molitvu i na razmišljanje o daru koji je meni Bog dao time što me između svoga naroda izabrao za svećenika. Prije moga ređenja išao sam na duhovne vježbe. Za vrijeme duhovnih vježbi pročitao sam lijepu i poticajnu knjigu don Enza Boninsegne koja nosi naslov 'Svećeniče, tko si?'. Danas na 'dan svećenika' s vama dijelim odlomak iz ove knjige uz toplu preporuku da je pročitate.

Više...

 

Dim lights

Uspomeno smrti spasa premilog,

živi kruše što si život puka svog:

daj da sveđ' od tebe i moj živi duh,

dokraj žića budi najslađi mu kruh.

Isuse, kog sad mi krije veo taj,

žarku želju, molim, ti mi uslišaj:

daj da otkrito ti lice ugledam

i u slavi tvojoj blažen uživam.

Više...

 

raspece

Žuć mu daju i on gine,

Nježan lik mu presveti

Bodu trnje, čavli, koplje,

Krv i voda s boka vri.

O gle vrela, koje pere

Zemlju i svijet čitavi!

Križu sveti, stablo svako

zavidi ti čarni sjaj

S takvim lišćem,

cvijetom, plodom

Nikoji ga nema gaj:

Slatko drvo,slatki čavli

Nose teret slatki taj.


Više...

 

Vecera_Gospodnja- Preduskrsne ispovijedi u našoj župi: VELIKI UTORAK u 19.30 sati - ispovijed za mladež (krizmanici, srednjoškolci, studenti, radnička mladež)

Više...

 

Cvjetnica_2012Danas se Crkva spominje ulaska Krista Gospodina u Jeruzalem da dovrši svoje vazmeno otajstvo, muke smrti i uskrsnuća. Od početka korizme pripravljali smo se na Vazam pokorom i djelima ljubavi. U našoj župi, na Cvjetnicu, bilo je, uistinu svečano i dostojanstveno.

Više...

 

pkm10Jučer u 18 sati održan je Put križa mladih u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Na Putu križa sudjelovali su mladi koji se pripremaju za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku, sudionici Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije i svi drugi mladi koji su željeli poći s nama te mladi iz naše župe. Pobožnost je predvodio biskup Mate.

Više...