Podijeli

IMG_1734_1280x768U subotu 28. svibnja odigrana je Završnica KMNL Dubrovačke biskupije. Nakon što su odigrane sve utakmice KMNL po dekanatima na red je došla i Završnica KMNL DB.

Ove godine na završnici sudjeluju momčadi iz Gradskog dekanata, Stonskog dekanata i Konavoskog dekanata. Iz Gradskog dekanata kvalificirale su se dvije momčadi (Sv. Mihajlo i Sv. Petar), iz Stonskog dekanata jedna (Sv. Vlaho), i iz Konavoskog dekanata jedna (Sv. Nikola). Završnica se igrala u Domu 'Paula Di Rosa' na Ilijinoj Glavici.

Dim lights

Raspored završnice:

10.30 - Sveta misa

11.15 - Izvlačenje

11.30 - 1. utakmica: Sv. Mihajlo (Lapad) 7-1 Sv. Vlaho (Ston)

12.15 - 2. utakmica: Sv. Petar (Boninovo) 2-3 Sv. Nikola (Čilipi)

12.50 - Revijalna utakmica: Svećenici 4-7 Laici

13.30 - Utakmica za 3. mjesto: Sv. Petar (Boninovo) 4-3 Sv. Vlaho (Ston)

14.10 - Finalna utakmica: Sv. Mihajlo (Lapad) 7-3 Sv. Nikola (Čilipi)

14.50 - Podjela nagrada

Na Završnici je bio nazočan i naš biskup mons. Mate Uzinić koji je na kraju podijelio nagrade. Prvo je dodijeljena najvrijednija nagrada KMNL, nagrada za Fair play. Nagradu je ove godine dobila župa sv. Vlaha iz Stona. Treće mjesto osvojila je momčad župe sv. Petra, drugo mjesto župa sv. Nikole (Čilipi) i prvo mjesto župa sv. Mihajla (Lapad) koji će ove godine predstavljati Dubrovačku biskupiju na Međunacionalnoj završnici koja se igra u Splitu od 9. do 12. lipnja. Najbolji strijelac KMNL - Gradski dekanat je Vicko Miloslavić iz župe Velike Gospe (Postranje) s 11 postignutih zgoditaka a najbolji strijelac Završnice KMNL Dubrovačke biskupije je Stijepo Gavrilica iz župe sv. Mihajla (Lapad) s četiri postignuta zgoditka. Svi sudionici su dobili po jedan primjerak YOUCAT-a, Katekizma za mlade.