Podijeli

DSC06514_KopirajIako svetkovina Svetog Križa pada 14. rujna naša župa svoju župnu svetkovinu već tradicionalno slavi u nedjelju nakon 14. rujna. Za svetkovinu župe spremali smo se trodnevnicom koji smo predvodili mi, braća dominikanci.

Prvi dan trodnevlja predvodio je fr. Nikola Mioč, župni vikar, drugi dan trodnevlja predvodio je fr. Mihael Mario Tolj, župnik a treći dan trodnevlja fr. Matijas Farkaš. Na samu svetkovinu mise smo slavili u 8, 10, 11.30 i u 18 sati svečano euharistijsko slavlje u samostanskom klaustru koje je predvodio mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup u koncelebraciji braće dominikanaca i svećenika Gradskog dekanata. I ovogodišnju proslavu svojim pjevanjem je uzveličao župni 'Mješoviti pjevački zbor Sveti Križ' uz sudjelovanje župljana ali i hodočasnika iz ostalih župa Grada.

Nakon svete mise uslijedila je tradicionalna procesija u kojoj je nošena relikvija svetog Križa, i veliki procesijski križ uz upaljene svijeće, te blagoslov barki i brodova uz molitvu za pomorce i branitelje.