Podijeli

Cvjetnica_2012Danas se Crkva spominje ulaska Krista Gospodina u Jeruzalem da dovrši svoje vazmeno otajstvo, muke smrti i uskrsnuća. Od početka korizme pripravljali smo se na Vazam pokorom i djelima ljubavi. U našoj župi, na Cvjetnicu, bilo je, uistinu svečano i dostojanstveno.

Prije mise u 10 sati spomenuli smo se Kristova slavnog ulaska u Jeruzalem te blagoslovili maslinove grančice i u ophodu ušli u crkvu. Nakon toga slušali smo navještaj Muke Gospodnje po Marku u izvedbi župnog zbora i župnika fr. Mihaela koji je predvodio euharistijsko slavlje. Na 'dječjoj misi' u 11.30 sati, koju je predvodio fr. Matijas, ministranti i dječji zbor čitali su muku podjeljni po ulogama. U svetom tjednu koji je pred nama, razmatrajući Kristovu muku, smrt i uskrsnuće, molimo zajedno:

Isuse Kriste, koji si dragovoljno trpio nevin za nas grešnike, koji si nedužan bio ubrojen među zločince, daj da te slijedimo na tvome križnom putu kako bismo imali udijela i u tvome uskrsnuću. Spasitelju naš, koji si bio poslušan volji Očevoj te uzeo ljudsko tijelo, ponizio samog sebe i podnio sramotu križa. Molimo te Gospodine, da slijedeći uzor tvoga poniženja, s tobom zajedno trpimo i postignemo slavu uskrsnuća.

Dim lights