Ocjena: / 6
LošeOdlično 

Podijeli

Ministranti_Pridvorje_1

Dvadesetak ministranata iz župe sv. Srđa i Baha iz Pridvorja u pratnji nekolicine roditelja i njihovog voditelja gospodina Pera Kukuljicu, posjetili su u subotu 16. veljače 2013. dominikanski samostan i župu sv. Križa. Glavni povod njihovog dolaska u Gruž bio je humanitarne naravi.

Naime, oni su došli darovati biskupijskom Caritasu (smještenom u zgradi kod autobusnog kolodvora) novčana sredstva za potrebite koja su prikupili prilikom blagoslova obitelji i kolendavanja.


Ovo je bila prigoda i za zajednički susret ministranata iz ovih dviju župa naše biskupije. Gosti su oko 9:30 došli u crkvu gdje ih je pozdravio župnik i starješina samostana fr. Mihael Mario Tolj. U kratkim crtama ispripovjedio im je povijest crkve i samostana. Oko 10 sati u crkvi su nam se priključili i gruški ministranti. Nakon kratkog predstavljanja župe i njihovog načina rada, fr. Mihael je održao liturgijsku katehezu i radionicu o ministrantskoj službi u kojoj su sudjelovali svi poslužitelji oltara. Druženje smo nastavili u vjeronaučnoj dvorani u kojoj su naši ministranti pripremili okrepu gostima. Kao uspomenu na ovaj susret, dekan gruških ministranata Josip Tomičić podijelio je ministrantima iz Pridvorja lančiće s dominikanskim križićem. Oko 11 sati naši gosti uputili su se prema Biskupijskom Caritasu gdje će predati svoju donaciju i biti počašćeni ručkom.

Više o posjetu Caritasu pročitajte ovdje

Dogovorili smo se da ćemo napraviti uzvratni posjet i posjetiti župu Pridvorje na proljeće.