Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Podijeli

Mješoviti i Dječji zbor Župe svetog Križa, pod vodstvom prof. Marije Brčić, priredili su tradicionalni Božićni koncert na blagdan svetog Stjepana. Ovogodišnji koncert, u prepunoj župnoj crkvi u Gružu, ujedno je i dio programa obilježavanja 50 godina Župe, koja je kao najmlađa župa gradskog područja  osnovana Dekretom biskupa dr. Severina Perneka od 24. ožujka 1968. godine.

U uvodnom dijelu koncerta, razmišljajući o dolasku Spasitelja kako bi nas  oslobodio ropstva grijeha i dopustio nam živjeti u punini s Njim, Mješoviti zbor izveo je „Rekoše proroci“ i  „Zdravo Djevice“ , dok su najmlađi otpjevali „Raduj se Marija“. Iskazujući radost zbog Isusovog rođenja, koji nas ohrabruje za ljubav i poziva nas da ga prepoznamo, odrasli su zapjevali „Preveliku radost“, „Amo nebeski anđeli“, te „Oj Betleme grade slavni“,  a djeca „Božićne svijeće“ sa solistima Mihaelom, Petrunjelom i Ivanom.

 

U duhu poziva na evanđeosku malenost, u kojoj Bogu možemo dati prostora da se rodi među nama, gošće koncerta, ženski zbor „Divona“ s voditeljicom prof. Majom Marušić, predstavio se s “Ave Maria“ i „Angel Viro-Nino Divino“. Kako se o Božiću za svaku ljudsku obitelj ispunja Izaijino proroštvo: “Dijete nam se rodilo, Sin nam je darovan!“, to proroštvo osluškivano je kroz pjesme „Božićna“ i „Adeste fideles“, koju su uz pratnju Mješovitog zbora otpjevale Petra i Leona, te „Spavaj Isuse mali“ sa solisticama Lucijom i Marom i dječjim zborom.

 

U zahvalnosti na Božiću, koji je dar svima nama, slijedile su pjesme „Oj pastiri vi ste štiri“, „Zdravo budi mladi Kralju“ i „Čestit vam Božić želimo“ uz solisticu Ivanu.Zahvalivši duhovnim pastirima fr. Mihaelu, fr. Peru i fr.  Anti, od kojih uvijek imaju podršku za nastupe i aktivnosti, sestrama Dolores i Ljubici, koje se bezrezervno daju župi, te svim vjernicima koji ih podržavaju na svetim misama, kada svojim glasovima doprinose liturgijskom pjevanju, pjevači Župe svetog Križa, uz sve prisutne, zapjevali su „U sve vrijeme godišta“ i „Radujte se narodi“.