Podijeli

papaDubrovačka biskupija u povodu beatifikacije sluge Božjeg pape Ivana Pavla II, počasnog građanina Dubrovnika, organizira niz događanja kojima želi obilježiti taj veliki događaj. 

Program započinje u utorak 26. travnja u 19.30 sati ispred dvorane pape Ivana Pavla II. izložbom likovnih i literarnih uradaka djece i mladih s područja biskupije.

U četvrtak 28. travnja s početkom u 20 sati u dvorani Visia bit će prikazan film Bože Vodopije "Papa u Dubrovniku" koji će još jednom podsjetiti na jedinstvene trenutke pohoda Ivana Pavla II. Dubrovniku, 6. lipnja 2003.

U petak 29. travnja s početkom u 19.30 sati u predvorju dvorane pape Ivana Pavla II. otvorit će se izložba slika "Papa Ivan Pavao II. – okom umjetnika Grada" koju čine djela dubrovačkih autora koji su se odazvali pozivu te naslikali svoje viđenje pape. Po otvorenju izložbe bit će i aukcija slika. Prihod od aukcije u cijelosti će biti uplaćen na žiro račun dubrovačkog rodilišta, a s ciljem nabavke potrebnog uređaja za reanimaciju novorođenčadi. Vrijednost života, umjetnost i humanost, vrijednosti koje je papa neumorno promicao, spojili su se u ovom dijelu projekta.

Subotnje jutro 30. travnja rezervirano je za prigodnu prodaju djela (knjiga) pape Ivana Pavla II. ispred Sponze u vremenu od 9 do 13 sati. Molitveno bdijenje u subotu navečer održat će se u dubrovačkoj katedrali s početkom u 20 sati.

U nedjelju 1. svibnja u katedrali s početkom u 17.30 sati molitvom krunice, papine najdraže molitve i misom koju predvodi dr. don Petar Palić završit će proslava proglašenja tada već blaženog pape Ivana Pavla II. – počasnog građanina Dubrovnika.